TOP

Jubilerend Rotonde speelt succesvol ‘Theaterfestival’

Rotonde vierde het 10 jarig jubileum met drie voorstellingen in de vorm van een theaterfestival in o.a. het vestzaktheater van het Zwijnshoofd. Zowel bezoekers als de spelers van de junioren groep en de jongvolwassenen genoten van het spel.

 

 

 

3 voorstellingen die werden gespeeld in Het Zwijnshoofd van ieder een halfuur. De eerste voorstelling was aan de Jongvolwassen groep nadat het publiek werd ontvangen in het café gedeelte. Publieksbegeleider Jac Stuart nam het publiek mee naar de foyer waar ‘speeddate’ werd gebracht. Een hilarisch stuk dat deed denken aan Monty Python en dat zich tussen het publiek afspeelde. Goed geregisseerd maar zeker ook scherp gespeelt door a.o. de jubilerende speler Jibbe Huismans.

Na de eerste voorstelling verplaatste het publiek zich naar het vestzaktheater. De junioren brachten hier het stuk 16 en wijzer. Bijzonder aan het stuk was dat de auteur uit eigen gelederen kwam. De 15 jarige Thomas Diederen liet zijn talent spreken als schrijver van het stuk maar ook als speler. De regie olv Thea Stuart en assistente Jolien van Rooij stonden garant voor oa. Een perfecte cast van de kinderen.

Na de pauze verplaatste het publiek zich naar de binnenplaats van het Zwijnshoofd. Publieksbegeleider Stuart noemde het al het eerste echte openluchttheater. Qua sfeer kwam inderdaad de binnenplaats niets tekort. De jongvolwassenen die hier hun tweede stuk speelden wisten optimaal gebruik te maken van de ambiance van de binnenplaats. Op zaterdagavond moest men helaas het theaterfestival na 4 keer spelen afsluiten. Tijdens de feestelijke afsluiting nam men afscheid van de regisseurs Erwin Eggermont en Bas Vermeer. Marianne Van Broekhoven zal de heren per direct opvolgen. Het bestuur kondigde aan per 1 januari een nieuwe voorzitter te hebben gevonden in de persoon van Thea Stuart.